Események >>

Programok

Éghajlatváltozás

2019. május 1.

2019. április 4-én csütörtökön iskolánkba látogatott Dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, hogy a 9. évfolyam diákjainak egy előadást tartson az éghajlatváltozásról és annak következményeiről. Ez az a téma, amely mindannyiunkat érint, és a mostani fiatal generáció tagjai azok, akik a jövőben hatékonyan tehetnek is. Földünk védelme érdekében, mert ha nem, akkor „lassan megfővünk, mint a békák a fazékban”.

Március 20: olasz-francia délután

2019. április 25.

Idén ismét a rajz teremben került megrendezésre az olasz-francia délután, melynek témája a divat volt. 20 fő  6 csoportban mérhette össze tudását. A részvevők bővítették a ruhaneműkhöz, kiegészítőkhöz, sminkhez és színekhez kapcsolódó szókincsüket, képek alapján beazonosítottak katonai és rendőri egyenruhákat, focimezeket és divatházak logóit, majd kitöltöttek egy totót és próbára tették szaglóérzéküket egy-egy nevesebb parfüm illatának erejéig. A versenyt közös pizzázás zárta. 

 

Land Art foglalkozás franciát tanuló diákokkal

2019. április 25.

Mazzag Tímea, a Francia Intézet tanára kreatív foglalkozást tartott március 20-án a kilencedikes franciásoknak. Másfél óra alatt a diákok gyönyörű fotókon keresztül megismerhették a Land Art művészeti irányzat főbb alkotásait és jellemzőit, majd Tímea segítségével ők maguk is alkotókká váltak. A Land Art, mely a Föld anyagaiból és a tájba illeszkedve hozza létre gyakran monumentális installációit, a 60-as évek végén jött létre Amerikában. Célkitűzései közé tartozik a természetvédelem fontosságának tudatosítása. Ezzel a programmal a fenntarthatósági témahéthez kapcsolódtunk.

Szoboravatás Semmelweis Ignác bicentenáriumára

2019. április 24.

Nagyhét hétfőjén, április 15-én bensőséges ünnepre készülődtek iskolánk diákjai és tanárai. A Semmelweis-emlékév egyik szép eseményeként a tudós orvos hajdani iskolájában – azaz nálunk - avatták, áldották meg a róla készült műalkotást.

A farsang farka a 9.D-ben

2019. április 11.

Osztályfarsanggal búcsúztatta a telet és a farsangi időszakot a 9.D. Néptánc, vetélkedő, karaokee és egyéb nyalánkságok - diákbeszámoló a féléve EKG-s médiaosztály első diákszervezésű programjáról.

hétfő (május 27.)
Reggeli zsolozsma a 10. d osztállyal
07:25
szerda (május 29.)
Matematika évfolyamdolgozat 7.,9.,11. évf.
Országos kompetencia mérés a 8., és a 10. évfolyamon
péntek (május 31.)
Fakultációkra való jelentkezés határideje - 11.évf.
Nyelvválasztás határideje a 10.a,b osztályokban
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail