Események >>

Programok

Mobilplanetárium

2022. november 21.

Két év kihagyás után, a kilencedik évfolyamnak végre lehetősége volt részt venni, egy komplex csillagászati előadáson az iskolába érkező mobilplanetáriumban.

Angol nyelvi vezetés a Budai Várban

2022. november 21.

Az 1997 óta a Világörökség részét képező Budai várnegyedben angol nyelvi vezetésen vettünk részt. A program során a várnegyed történelmi, kulturális jelentőségével, a nevezetes épületekkel és látnivalókkal, és a jelenleg folyó nagyszabású újjáépítési programban folyó munkával ismerkedhettünk. Köszönjük az Alapítvány támogatását.

Taizé-i zenés elmélkedés

2022. november 21.

A díszteremben, mécsesekkel megvilágított ikonunk előtt, a hagyományos Taizé-i meditációs formának megfelelően a földön ülve, rövid többszólamú dallamok ismételt eléneklésével töltünk együtt negyed órát csütörtöki alkalmakkor a nagyszünetben. A többi csütörtöki nagyszünetben a Szent Imre Imakör a kápolnában tart zenés imádságot, ahol diákjaink és tanáraink hangszeren kísérik az énekeket. Mindenkit sok szeretettel várunk!

Pályaorientációs nap 2022

2022. november 16.

Az idei évben, november 19-én ismét megrendezzük a nagysikerű pályaorientációs napunkat, ahol sok tudományterületről hallhattok majd előadásokat, több esetben iskolánk öregdiákjaitól vagy szüleiktől. Lesz egy-két újdonság is, neked csak annyi a feladatod, hogy a honlapon a bemutatkozásokat végigolvasva kiválaszd azt a három területet, amivel kapcsolatban szeretnél tájékozódni. Jó böngészést és szeretettel várunk november 19-én a különféle előadásokon!

 

Az előadásokra jelentkezni itt lehet.

Pályaorientációs nap 2022. - előadók bemutatkozása

2022. november 13.

Szülők, a tanári kar barátai, régi diákjaink vállalták: elmesélik nekünk, mit csinálnak nap mint nap, milyen munkarendben dolgoznak, miért szeretik a munkájukat, hogyan jutottak el odáig, hogy ezekben a munkakörökben dolgozzanak, milyen képzéseket kellett elvégezniük, milyen kompetenciákkal kell rendelkezniük a napi munka során. Így az érdeklődők megismerhetik a szakmanév mögötti valós tevékenységet is.

hétfő (november 28.)
1. gyertyagyújtás - SZÜLŐI LELKI NAP
17:00
péntek (december 2.)
Madáretetők leadási határideje
Történelem évfolyamvizsga - írásbeli - 11. évf.
hétfő (december 5.)
történelem évfolyamvizsga - szóbeli - 11. évf.
szerda (december 7.)
LELKI NAP
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail