Események >>

Programok

Pályaorientációs nap 4.0

2019. november 19.

November 23-án ismét megrendezzük a nagy sikerű Pályaorientációs napunkat, a szakmák bemutatkozását, melyre idén is számos előadót sikerült elcsábítanunk.  Első kézből kaphatsz információkat, tehetsz fel kérdéseket például egy rendőrnek, rendezőnek, mérnöknek, designernek, pénzügyi szakembernek……, és ez csak ízelítő a rendkívül széles választékból.

 

Pályaorientációs nap 4.0 - Előadások, előadók

2019. november 14.

Szülők, a tanári kar barátai, régi diákjaink vállalták: elmesélik nekünk, mit csinálnak nap mint nap, milyen munkarendben dolgoznak, miért szeretik a munkájukat, hogyan jutottak el odáig, hogy ezekben a munkakörökben dolgozzanak, milyen képzéseket kellett elvégezniük, milyen kompetenciákkal kell rendelkezniük a napi munka során. Így az érdeklődők megismerhetik a szakmanév mögötti valós tevékenységet is.

Taizéi imaóra (angol - francia nyelvű )

2019. november 14.

2019 november 6-án angol-francia nyelvű Taizé-i imaórán vettünk részt. Az imaórát a magyarországi Taizé-i mozgalom meghonosítója, Kertész Annamária vezette, fuvolán Vadas Soma, gitáron Annamária, Jaume és Pedro testvérek kísérték az énekeket. Az alkalmon az angol és francia nyelvet tanuló diákok, tanáraink és iskolánk vezetői vettek részt.

 

Tévés beharangozó a Hadik bálról

2019. november 12.

Gimnáziumunk tanára a Hír TV Paletta című műsorának vendége november 11-én, ahol az idén immár 9. alkalommal megrendezendő Hadik András Hagyományőrző Jótékonysági Bálról beszélgetett a műsorvezetővel.

https://www.youtube.com/watch?v=cCOi-P9983s (0:50-7:00) 

Diákjaink a Nemzeti Színházban

2019. november 12.

2019 10. 25.-én a Nemzeti Színházban Shakespeare Összes Rövidítve címmel angol nyelvű vígjátékot láttunk, melyben három színész tesz kísérletet arra, hogy Shakespeare mind a 37 darabját színre vigye kevesebb, mint két óra leforgás alatt. Az előadás előtt kulisszabejáráson vettünk részt, ahol érdekességeket hallottunk a színház történetéről és épületéről, fenn állhattunk a nagyszínpadon,  és benézhettünk a színfalak mögé is. Mindenkinek ajánljuk ezt a remek programot.

szombat (november 23.)
Pályaorinetációs nap
szerda (november 27.)
Látogatás az Ásványtárba a 9. évfolyamnak
péntek (november 29.)
Madáretető készítés határideje
14:30
hétfő (december 2.)
A 10. C osztály zsolozsmát imádkozik az iskola diákjaiért
07:20
Szülői lelkinap-első gyertyagyújtás
17:00
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail