Események >>

Programok

Hazám, hazám

2020. június 5.

A Budapesti Egyetem Katolikus Gimnázium és Kollégium minden diákja, pedagógusa és valamennyi dolgozója köszöni 1000 év magyarjainak azt, hogy ezen a földön élhetünk, tanulhatunk, szerethetünk, dolgozhatunk és itt halhatunk meg. "Magyarország az én hazám, neked szült és nevelt anyám. Száz esztendő nem a világ, éljen a magyar szabadság!"

Trianon 100

2020. június 5.

A júniusi elsőpénteki szentmisén emlékeztünk meg a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójáról.

Milyen jó nekem, hogy vagy nekem!

2020. május 16.

Diákjaink a karantén ideje alatt a többi katolikus közösségüket sem hanyagolják el. Kattints a cikkre, hogy meghallgasd Selmeczi Kinga (7.b) és cserkészcsapata csodaszép alkotását.

„Isten veletek, cimborák!” – rendhagyó ballagás

2020. május 1.

Öt osztálytól búcsúztunk 2020. 04.30-án a ballagási szentmisén. Az ünnepélyes szertartást Jánosa Domokos atya és Kelemen László atya tartotta a Szent Anna-templomban – a ballagók és szeretteik pedig a képernyőről követhették. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan vett búcsút a végzősöktől Endrédi Józsefné igazgató asszony, Nagy Bence tanár úr az osztályfőnökök nevében, ill. a 11.-es és 12.-es diákok képviselői, olvassátok el a részleteket!

Április 16.

2020. április 16.

Ha most suliba járnánk, ma a díszteremben minden évfolyamnak az egy éve vetített rövidfilm folytatását mutatnánk be. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja van. Csakhogy 2020-ban világjárvány dúl, mi pedig mind otthonainkban vagyunk. Ezért gondolatban Pilinszky János három mondatát mondjuk el a jeruzsálemi siratófal előtt.

 

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail