Táncszínház a 9.D-ben

2019. május 28.

 

Táncszínházi előadás az osztályteremben

 

A Ziggurat Project Anxiety című kortárs táncszínházi előadását láttuk vendégül a saját termünkben.

Izgatottan vártuk a produkciót, mivel sokunknak még nem volt élménye ilyesmiben. Amikor beléptünk az osztályterembe, egy hangkeverő keltette fel a figyelmünket. Akkor még nem is gondoltuk, de az előadás egyik legfontosabb kelléke volt.

Miután helyet foglaltunk, rövid bevezetést kaptunk arról, hogy miről is fog szólni, amit látunk: terrorizmus! Kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz.

Előtte kicsit átmozgattak minket az előadók, hogy a napi fáradságot ledobjuk magunkról. Jólesett mozogni egy kicsit a sok ülés után.

A bevezető után végre elkezdődött. Félelmetes volt és izgalmas egyszerre. Nagyon jól átjött ezekből a komplex mozdulatokból az a kétségbeesés és félelem, amit a terrorizmus okoz. A hangkeverő, nagy döbbenetünkre, valódi emberi hangokból, élőben mixelte össze az aláfestő zenét, ami nagyon jól megidézett különböző hangulatokat, így a Közel-Kelet, a muzulmán kultúra hangulatát is. Voltak olyan mozdulatsorok, amiket nem tudtunk értelmezni, reméltük, hogy ezekre majd kapunk magyarázatot.

Az előadás végén csoportokra osztottak minket és mindegyik csoport kapott egy-egy vezetőt egy színész személyében. A bennünk kiváltott érzésekről beszéltünk, és a homályos részekre is választ kaptunk. Végül mi is alkottunk egy-egy rövid mozgásos jelenetet, amelyekben a saját hétköznapi szorongásainkat fogalmaztuk meg.

Izgalmas volt, vérfagyasztó és groteszk. Egy nagyon modern és élvezetes előadás, amin nem lehet unatkozni, és ami elgondolkodtat minket azon, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy nekünk nem kell nap mint nap féltenünk az életünket.

 

Kiss Botond (9.D)

 

Tanáraink elismeréseVissza a(z) programok oldalraBérmálás 2019
július 13-július 18.
EKG Nagytábor Fonyódon
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail