Tánctábor a Tisza mellett 2019

2019. szeptember 22.

Egy bennfentes kívülálló feljegyzései

– avagy hogyan látja egy leendő 7.-es a leendő 12.-esek táborát, akik épp 7.-ben, a gólyatáborban, jártak először ott, ahol az előbbi minden nyarát tölti.

 (Az alcímhez kapcsolódó megjegyzésem az eleinte mindig „kinnfentes” olvasónak, hogy a – most már 12.b - osztály táborán a most már 2.-os és 7.-es fiam is részt vett, mert nem volt szívünk elszakítani őket a Tisza-parttól, attól meg nem féltem, hogy rossz hatással lenne az osztály a gyerekeimre – vagy fordítva . Úgyhogy 13 éves fiam, Nagy Álmos Sámuel megjegyzéseit olvashatják némi helyesírási, de semmiképp sem stilisztikai korrekcióval, saját betoldásaimat pedig kiemeléssel jelzem. A tábor célja, így közvetlen a szalagavató előtt a táncok gyakorlása, az év eleji összerázódás és az ejtőzés volt. Döntsék el Maguk, teljesült –e! Következzen hát a - legalábbis részben - objektív tudósítás a Tarsusi Szent Pál osztály egyhetes táboráról:

 Nagy Bence o.f.)

(Hétfőn) Vártuk már az osztályt, apukánk bement a cuccokért és pár segítő emberért. Megjött az első turnus, és mondták, hogy lekésték a buszt, ezért apukámnak még egy kört kellett mennie (A nagykörűi elágazásig).

Mikor már mindenki megjött, elkezdtük felállítani a sátrakat, majd elindultunk a strandra. A strandról fölfele megálltunk a vendéglőnél, és megebédeltünk. Utána szabad program volt, 17:00 órára vissza kellett érni, hogy tudjunk indulni az iskolába, ahol keringőt táncoltak. Este szalonnasütögetés volt a program.

A következő napon sokan fáradtak voltak, mert éjszaka nem tudtak aludni a szúnyogoktól. De ettől függetlenül reggel a srácok elmentek a finom péksüteményekért, és minden program meg volt tartva (csúnya germanizmus, de ma már elnézzük). Reggeli után elindultak néptáncolni. Később lementünk a strandra, majd onnan az étterembe. Délután megint mentek keringőzni, ugyanis délelőtt néptánc volt, délután keringő.

Este megjött a nagynéném, Nagy Bernadett (ex)tanárnő, abból a célból, hogy próbasminkelje a lányokat a szalagavatóra. De apukámék nem voltak otthon, mert a Pajta Moziba mentek, ahol a Barát Jocó, (az Élő Tisza Egyesület motorja), először megmutatta, hogy hogyan dolgozik egy falusi zöldséges (Pesten és sok más helyen piacoló) ember (és közösség). A moziban pedig megnézték a Bohéméletet (Aki Kaurismakitól, érettségihez kapcsolódó művészfilm… - többen el is aludtak rajta). A tanárnővel együtt lejött Rebeka, akit el kellett kísérni a moziba, ami tudniillik a falu szélén van, a mi házunk pedig a falu közepén. Később AnnaLili is megjött, akit ugyanúgy el kellett kísérni a vetítésre. Majd az utolsó busszal megjött Bence, akit megint csak el kellett kísérni a moziba (ők a később érkezett diákok, akikaet Álmos fiam kísért az aktuáli program helyszínére).

 Szerdán is kb. az alapprogramok voltak: tánc, strand, ebéd, sütögetés.

Csütörtök reggel mindenki elment táncolni, csak a Bence nem, aki még aludt. Mikor megjöttünk 11 körül, én mondom neki, hogy megjöttünk a délutáni táncból, és hogy 4 óra van. Bence egy félóra múlva jött rá, hogy átvertem. Este egy nagy bográcsozás volt (sok a „volt”, Kisfiam, ez nem egy fesztivál…-Volt..). Mellé énektanulás a szalagavatóra.

Péntek éjjel úgy döntöttünk Bencével, hogy elmegyünk horgászni. Azt mondta, tud egy jó helyet. A hely valóban jó volt, csak nem arra, hogy halat fogjunk, hanem arra, hogy beszakadjon minden…

Szombat délelőtt összepakoltunk, kisöpörtük a házat, lebontottuk a sátrakat, majd indultunk fel Pestre.

Nagy Álmos Sámuel

Alkotótábor Badacsonytomajon 2019Vissza a(z) kirándulások oldalraFöldön, vízen, levegőben – a (volt) 9.D kenutábora
július 13-július 18.
EKG Nagytábor Fonyódon
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium Admin E-mail